Deurbel met camera

4 highlights uit de test

‘Beeldbellen’ gaat niet altijd goed

Iemand belt bij jou thuis aan, je opent de app, je ziet livebeeld en kunt praten met je bezoeker. Dat gaat soepel als gebruiksgemak, beeld- en geluidskwaliteit ok zijn. Maar dat is niet bij alle deurbellen het geval. Soms werken de meldingen niet goed werken of een normaal gesprek is onmogelijk door blikkerig geluid en omdat je elkaar niet continu kunt horen.

Aansluiten werkt verschillend

Het is wel zo makkelijk als je voor het installeren van je nieuwe deurbel de bestaande bedrading en het bestaande toonkastje voor het belgeluid kunt gebruiken. Bij een deel van de geteste producten kan dat. Maar er zit ook 1 model bij waarbij je een energieverslindende omvormer moet installeren om het bestaande belgeluid te kunnen gebruiken.

Sommige ook geschikt als beveiligingscamera

Gebruik je de slimme deurbel ook als beveiligingcamera: dan sla je 2 vliegen in 1 klap. Bij een aantal producten kan dat. Beeldkwaliteit is dan extra belangrijk. En bewegingsdetectie werkt meestal goed. Maar je hebt soms wel een betaald abonnement nodig, ook voor beeldopslag.

Te weinig aandacht voor digitale veiligheid

Om je overal ter wereld contact te maken met je deurbel, koppel je hem aan het internet. Maar je wil niet dat anderen met jou meekijken en -luisteren. Toch kan dat met 1 van de deurbellen uit onze test. Geven we ons exemplaar aan iemand anders, dan kunnen we gewoon volgen wat er bij zijn of haar voordeur gebeurt.